icons

Wesley Meuris - UrbanModeL

Waar kan je nieuwkomers of bezoekers het best ontvangen en hen leren ontmoeten? Dit paviljoen brengt de onderdelen van de ideale gastvrije ruimte samen in een artistieke analyse.

Burg
gratis

De installatie

UrbanModeL

Met UrbanModeL plaatst Wesley Meuris een nieuw paviljoen in het midden van de stad: tussen de bomen op het plein van de Burg. Een aantal panelen uit hout en glas omkaderen Engelse termen die de noden van de ideale samenleving analyseren, zoals Sustainable Interaction, Immersive Environments, Fulfilling Needs, Innovative Services of Communication Protheses. De titel van het werk, UrbanModeL, verwijst naar het begrip UML (Unified Modeling Language), een grafische modelleertaal die veelal toegepast wordt om verschijnselen of processen te categoriseren en schematisch voor te stellen. Meuris heeft deze methode in zijn ontwerp gebruikt. Hij wil een ruimte scheppen om het te hebben over architectuur, infrastructuur en stedelijkheid, en tegelijkertijd een rustplek creëren waar aanwezig zijn, kijken en ontmoeten centraal staan.

Bio

Wesley Meuris

Wesley Meuris (1977, Antwerpen, BE) studeerde aan de LUCA School of Arts en het HISK in Antwerpen. In 2015 werkte hij er een doctoraat af. Enkele recente solotentoonstellingen zijn Enter#3 –Side in het Mu.ZEE (Oostende, BE), Museum of the Futures in het Palais de Justice (Poitiers, FR), The Office in Jeudi (Genève, CH), Expansion in LaBF15 (Lyon, FR) en R-05.QIP.0007 Wesley Meuris in Casino Luxembourg, Forum d’art Contemporain (Luxembourg, LU). In 2007 was hij te gast in Brugge met zijn tentoonstelling Artificially Deconstructed in De Bond.

http://www.wesleymeuris.be/