©Sarah Bauwens
icons

StudioKCA - Skyscraper (the Bruges Whale)

Het standbeeld van Jan Van Eyck staat oog in oog met een blauwe vinvis, een gigantische sculptuur die is opgebouwd uit afvalmateriaal, verzameld uit de plastic soup die dagelijks een bedreiging vormt voor alle leven op aarde.

Spinolarei
gratis

De installatie

Skyscraper (the Bruges Whale)

Vlak bij het standbeeld van Jan Van Eyck duikt Skyscraper (the Bruges Whale) op uit de Brugse reien. De gigantische sculptuur is meer dan alleen een verbeelding van een walvis; het dier is opgebouwd uit afval, verzameld uit de plasticsoep die wereldwijd in de zeeën en oceanen drijft. Samen met vrijwilligers van het Hawaii Wildlife Fund en de Surfrider Foundation heeft StudioKCA de stranden van Hawaï afgeschuimd om afval bijeen te rapen. De installatie is gebouwd met deze vondsten. Hiermee wil StudioKCA de aandacht vestigen op de universele problematiek van vervuiling, die ons allemaal aanbelangt, en de toeschouwer ervan bewust maken dat individuele actie noodzakelijk is.

Skyscraper (The Bruges Whale) Kickstarter Project

StudioKCA is gestart met een crowdfunding campagne op Kickstarter. Het verwerken en vervoeren van het afval op deze schaal is groter dan verwacht. StudioKCA zoekt nog $15.000 om de fabricage van de stalen en aluminium onderdelen af te ronden, de kranen en gereedschap te huren, alles op tijd naar Brugge te transporteren voor het evenement en alle 107 onderdelen waaruit Skyscraper bestaat op locatie te assembleren. Stort je bijdrage voor dit project via de Kickstarter website en ontvang exclusieve returns van Skyscraper (the Bruges Whale)!

Kickstarter

bio

StudioKCA

StudioKCA is een innovatief bureau voor architectuur en design onder leiding van Jason Klimoski (VS) en Lesley Chang (VS), gevestigd in Brooklyn, New York. Hun projecten variëren in omvang en complexiteit van verlichtingsarmaturen en interieurs, tot publieke installaties, sculpturen en gebouwen in New York, Vermont, Nevada, Wisconsin, Brazilië, Taiwan en Papoea-Nieuw-Guinea. Telkens is de lokale dynamiek het uitgangspunt om objecten en ruimtes conceptueel vorm te geven met aandacht voor (gerecycleerde) materialen. Hun openbare paviljoenen en installaties werden onder meer opgesteld in Governors Island en Brooklyn Bridge Park, New York en in de Jockey Club in São Paulo, Brazil. Studio KCA ontving al verschillende prijzen en onderscheidingen, waaronder een American Institute of Architects National Small Project Award, AIA New York City of Dreams Pavilion Winner, AIA Brooklyn + Queens Design Merit Award, SARA New York Chapter Design Award of Excellence, twee Chicago Athenaeum American Architecture Awards, drie Interior Design Magazine Best of Year Award Honors, twee Architizer A+ Award Finalists, en een eervolle vermelding in The Architect’s Newspaper Best of Young Architects.

http://www.studiokca.com/