icons

raumlabor - House of Time

House of Time staat symbool voor een plek van rust, ontmoeting en co-creatie. Een jaar lang gaan jongeren onder begeleiding aan de slag om zich de plek eigen te maken en om te bouwen tot een plaats waar alles kan en niets moet.

Site DuPont
gratis

De installatie

House of Time

House of Time is een langetermijnproject dat is opgestart door het Duitse architectenbureau raumlabor. Op een oude industriële site langs de Ringvaart gaat het bureau aan de slag met Bolwerk en Brugge(n) voor jongeren. Ze werken er aan een huis vol tijd, een plaats die wordt geherprogrammeerd en geactiveerd tot een ontmoetings- en productieplek door en voor jongeren. De microfabriek zal langzaam evolueren tot een open ruimte om te verkennen, te experimenteren en te leren. Er komen mobiele eenheden zoals een warmwaterbad of een reeks bankjes, maar het gaat vooral ook over immateriële waarden: een gevoel van betrokkenheid en het engagement om actief problemen op te lossen op elk moment van het creatieproces. Het gaat erom tieners te motiveren om op permanente basis gebruik te maken van een stedelijke publieke plaats. raumlabor wil het individualisme doorbreken en de lokale jeugd als een gemeenschap naar een oplossing laten zoeken voor hun sociale en maatschappelijke problemen, via kunst en architectuur. Blijf op de hoogte van alle activiteiten en workshops in House of Time via de Facebookpagina @houseoftimebruges

Bio

raumlabor

Het collectief raumlabor, opgericht in Berlijn (DE) in 1999, is geen architectenbureau maar een groep van negen architecten met dezelfde interesse: projecten ontwikkelen die kleinschalig zijn én diep geworteld in bestaande lokale structuren. Hun werk varieert van curating over hergebruiken, urbanisme tot scenografie en heeft vaak een ANARCHitecturale inslag. De huidige leden van de groep zijn Francesco Apuzzo, Markus Bader, Benjamin Foerster-Baldenius, Frauke Gerstenberg, Andrea Hofmann, Jan Liesegang, Christof Mayer en Axel Timm. raumlabor werkt wereldwijd, van Argentinië tot Zwitserland. In 2011 en 2012 streken ze neer in Brussel met Parc Grisar tijdens het TodaysArt Festival en Curo garden voor Parckdesign.

http://raumlabor.net/

In samenwerking met Bolwerk & Brugge(n) voor jongeren