©Iwan Baan
icons

OBBA - The Floating Island

OBBA geeft een nieuwe dimensie aan architectuur en verlegt haar grenzen. In Brugge maakt het bureau ruimte voor een nieuwe wandeling, op het water! Nestel je en beleef de stad vanuit een geheel nieuw perspectief terwijl de reien onder je door kabbelen.

Langerei nabij Snaggaardbrug
gratis

De installatie

The Floating Island

The Floating Island wordt een unieke ervaring op de reien vlak bij de Snaggaardbrug. Met deze constructie wil het Koreaanse architectenbureau OBBA een extra publieke (bewegings)ruimte creëren in de Brugse binnenstad. Samen met het Brugse architectuuratelier Dertien12 heeft OBBA een drijvend platform ontworpen dat meer dan 100 vierkante meter beslaat. De installatie is omgeven door groene eilandjes en is publiek toegankelijk. Langs de oever kan je flaneren of even verpozen om te genieten van de omgeving; elastische netten, die tegelijk als leuningen fungeren, dienen als hangmatten of ligbanken die lichtjes over het water hellen. Met deze installatie overschrijdt OBBA de grens tussen de straat en de reien. Het drijvende eiland doorbreekt de rechtlijnige, verticale oever met een zachte, vloeiende overgang naar een begaanbare waterweg.

Bio

OBBA

Sojung Lee studeerde aan de Ewha Womans University en de Universiteit van Pennsylvania. Na haar studies nam ze deel aan een breed scala van projecten zoals OMA (Office for Metropolitan Architecture) in Nederland en Mass Studies in Seoul. Ze doceerde aan Seoul National University en de Universiteit van Hongik en momenteel doceert ze aan de Universiteit van Yonsei. Sangjoon Kwak studeerde af aan de Architectural Engineering University in Yonsei. Hij bouwde zijn carrière op bij YEON Architects en Mass Studies. Hij is docent aan de architectuurafdeling van de Universiteit van Hongik.

website OBBA

In samenwerking met Dertien12

Met dank aan SBSO De Varens