©Iwan Baan
icons

NLÉ - Kunle Adeyemi | MFS III - Minne Floating School

In 2016 won NLÉ de Zilveren Leeuw met zijn Floating School in Venetië. Voor Brugge verfijnde hij de installatie tot een drijvende klas met zicht op een van Brugges mooiste parken.

Minnewater
gratis

De installatie

MFS III - Minne Floating School

MFS III - Minne Floating School is de derde versie van de drijvende school. Ze dient als prototype van een constructie die voldoet aan onze fysieke en sociale behoeften in het licht van de almaar groeiende uitdagingen waarvoor de klimaatverandering ons stelt. Het is niet alleen een mobiel gebouw dat zich wereldwijd kan aanpassen aan de wisselende getijden en stevig genoeg is om overstromingen of zware stormen te trotseren. Het is ook een inspiratiebron om mogelijke alternatieven rond hernieuwbare energie en oplossingen rond landwinning vorm te geven. Op het iconische Minnewater wordt deze school een plek van samenwerking, waar leerlingen uit Brugse scholen les kunnen volgen en werken zullen tentoonstellen. MFS III wordt een veelzijdige, flexibele structuur die een klaslokaal, een tentoonstellingsruimte en een ontmoetingsplaats op het water huisvest; een architecturaal project dat klaar is voor de vloeibare toekomst.

bio

NLÉ – Kunlé Adeyemi

Kunlé Adeyemi (1976, Kaduna, NG) studeerde architectuur in Nigeria en emigreerde vervolgens naar Nederland waar hij zo’n tien jaar werkte voor het befaamde Rotterdamse Office for Metropolitan Architecture (OMA). Hij leidde er het ontwerp, de ontwikkeling en de uitvoering van diverse prestigieuze internationale projecten, zoals de Rock-Chicago Lakefront Kiosk, het Chicago Radio Media Center, Port Harcourt en de Black Rhino Academy in Tanzania. Vervolgens richtte hij in Amsterdam zijn eigen studio NLÉ op, wat thuis betekent in het Nigeriaans. Adeyemi ziet zijn werk als een maatschappelijke opdracht: stedenbouw en architectuur moeten in zijn ogen bijdragen tot het verbeteren van de samenleving.

http://www.nleworks.com/


In samenwerking met Howest Brugge, Academie Kunsthumaniora Brugge, T.I.H.Familie (Maricolen) & KASK Conservatorium, Curatorial Studies