icons

Geannuleerd - Lezing door José Selgas en Lucía Cano (selgascano)

Tot onze grote spijt lieten de architecten weten dat het hen - ondanks de toezegging - niet meer lukt om aanwezig te zijn. We zijn met andere woorden gedwongen deze lezing te annuleren, waarvoor onze excuses.

Selected by
20:00 - jul. 05

Lezing

Geannuleerd - Lezing door José Selgas en Lucía Cano (selgascano)

Tot onze grote spijt lieten de architecten weten dat het hen - ondanks de toezegging - niet meer lukt om aanwezig te zijn. We zijn met andere woorden gedwongen deze lezing te annuleren, waarvoor onze excuses.José Selgas (1965) en Lucía Cano (1965) studeerden architectuur aan de Escuela Técnica Superior de Arquitectura in Madrid. In 1998 richtten ze hun bureau selgascano op in de hoofdstad. Het Spaanse architectenduo staat bekend om zijn kleurrijke constructies, veelal in kunststof. In hun werk experimenteren ze met technologieën en mechanismen die ze lenen uit andere onderzoeksgebieden en implementeren in de architectuur. Zo trachten ze nieuwe, niet voor de hand liggende combinaties te vinden die de functie en misschien zelfs de definitie van architectuur kunnen veranderen.In 2010 en 2012 werd het bureau geselecteerd voor de architectuurbiënnale van Venetië. Dit jaar zijn ze te gast bij de Brugse Triënnale, waar ze in navolging van Atelier Bow-Wow (2015) aan een nieuw zwemplatform bouwen. Vlak bij de Coupure laten ze een organische, translucente constructie te water. Het roze, oranje en gele coloriet geeft kleur aan het water. En hoewel het kanaal vandaag nog steeds bevaarbaar is en een verbinding vormt tussen de Ringvaart en het centrum, blijven de sluizen hier meestal gesloten. De ideale plek dus om te verpozen in de binnenstad.

+

selgascano

De Spaanse architecten José Selgas (1965, Madrid, ES) en Lucía Cano (1965, Madrid, ES) studeerden architectuur aan de Escuela Técnica Superior de Arquitectura. Voor de oprichting van studio selgascano in 1998, werkte Selgas samen met Francesco Venezia in Napels. Cano werkte tot 2001 samen met Julio Cano Lasso in Madrid. selgascano gebruikt synthetische materialen en vernieuwende technologieën om gebouwen en paviljoenen te ontwerpen. Silicon House, Madrid (2007), Office in the Woods, Madrid (2009), El ‘B’. Cartagena Auditorium & Congress Centre, Cartagena (2011), en Mérida Factory, Mérida (2011) en meer recent Second Home, Londen (2015) en Plasencia Auditorium Congress Centre, Cáceres; de renovatie van Texas Square in Oranjestad, Aruba en ‘La Canaria’ House, Mount Washington, Los Angeles. Hun werk werd al tentoongesteld in het Museum of Modern Art en het Solomon R. Guggenheim Museum, New York, GA galerie en het Museum of Contemporary Art, Tokyo, het Design Museum, Londen, de Akademie der Künste, Berlijn en MIT (Massachusetts Institute of Technology), Boston. De architecten werden gekozen voor de Architectuurbiënnale van Venetië in 2010. In 2013 wonnen ze de ‘Kunstpreis’ toegekend door de Akademie der Künste, Berlijn en werden ze 'Architecten van het jaar' voor het Duitse Design Council. Ze ontwierpen in 2015 het Serpentine Gallery Paviljoen, Londen.

http://www.selgascano.net/

In samenwerking met Archipel vzw

icons

SCHRIJF IN VOOR ONZE
newsletter

Triënnale Brugge is een initiatief van Stad Brugge, gerealiseerd door Brugge Plus vzw, Musea Brugge, Kenniscentrum vzw en Cultuurcentrum Brugge