icons

Inspired by: Het vloeibare goud. Toerisme op en rond de Brugse reien

Een nieuwe publicatie over Brugge verschijnt vanaf 21 juni 2018.  Het boek telt 96 bladzijden en een 150 tal illustraties.

Inspired by
00:00 - Jun 21

"Het vloeibare goud. Toerisme op en rond de Brugse reien" is de titel van een nieuwe publicatie over Brugge, over de stad waar het water meandert samen met de stroom toeristen. Met de Triënnale 2018, de Liquid City als inspiratiebron, zette auteur Mia Lingier haar schouders onder deze invalshoek.

Auteur Mia Lingier neemt de lezer mee in de tijd, meer dan een eeuw terug, waarin op amateuristische wijze aan toerisme gedaan wordt. Tijdens het interbellum komt het toerisme schoorvoetend op gang, dat zich, op enkele tentoonstellingen na, hoofdzakelijk afspeelt op en rond het water. Na de tweede wereldoorlog neemt het toerisme een flinke vlucht. De stad eist steeds meer zijn plaats op in deze nieuwe bron van inkomsten. City-trippers en massatoeristen bevolken de stad tijdens de volgende decennia. De autochtone bevolking vraagt de leefbaarheid in de stad te behouden en zoekt antwoorden in een groeiend cultuurtoerisme. Hoe de stad en haar medespelers daarin participeren wordt chronologisch weergegeven in de publicatie. Het toeristisch beleid van acht burgemeesters wordt onder de loep genomen. Een boeiende evolutie van een kleine provinciestad tot een levendige wereld-erfgoedstad.

icons

subscribe to our
newsletter

The Bruges Triennial is a collaboration between Brugge Plus, Musea Brugge, Kenniscentrum vzw and Cultuurcentrum, commissioned by the City of Bruges